Thursday 14 January 2010

Автокаско и стари автомобили

Нещо напоследък се затягат границите, в които се допуска сключване на автокаско. Например, наскоро си взех един Пасат - 92-а година, който посмъртно няма да получи Каско. На Пасата му няма нищо, понеже е на сравнително малко километри за 17-18 годишна кола - 200000, стоял е през повечето време в гараж. Няма ръжда, с нови части е.

Скоро и в България явно ще стане като на Запад. Вземеш ли си кола над 6 години, въобще и не мислиш за застраховки. Пращаш я на бояджия и случи ли и се нещо, теглиш и една майна и продължаваш напред без нея, а тя отива за скрап.

Първите признаци за това са налице. Ще видим дали някога ще имаме парите за това. Иначе на всеки му се кара нова кола, а на да разчита на внос на автомобили на старо от Германия. Варианти за пътуване до Германия дал Господ. Ето един сайт за закупуване на самолетни билети до Германия. Отивате до там със самолет и се връщате с новата си кола.

Между другото, докато купувате кола на старо от Германия имайте предвид, че в Германия може да си намерите и доста евтино лаптопи, компютри, мобилни телефони, детски играчки, парфюми и всякакви подобни работи.

No comments:

Post a Comment